19 juli 2022.
Ontwikkelingen project Genealogie Toegoe familienamen.

Voor het herkenbaar maken van jouw stamboom in het boek ‘Genealogie Toegoe familienamen,hebben wij jouw (gezins)foto nodig.
Stuur de foto’s naar :
redactie@indischgenealogischerfgoed.nl

Deze week besteden we aandacht aan de familie Tomasouw. Oorspronkelijk afkomstig van het eiland Nusa Laut op de Molukken.
Binnen de toegoenese gemeenschap is Leopold Tomasouw getrouwd met Sartinah Raksapernata, zoon van Paulus Jacobus Tomasouw en Saartje Abrahams, beter bekend als opa Lopon een bekend toegoenees.
Nazaten van Tomasouw zijn huwelijken aangegaan met o.a. Pendjol, Wetzel, Hunt, Abrahams, Kantil
Informatie en documenten/gezinsbladen die betrekking hebben op de familie Tomasouw, zijn van harte welkom en kunt u mailen naar redactie@indischgenealogischerfgoed.nl
Nakomelingen van familienamen : TIRAJOH, TAN, ANDRIES, THENU, TENTUA, CORNELI(E)S, ABRAHAMS, BACAS, BRAUNE, KANTIL, LAUW, LOEN, MICHIELS, PENDJOL, QUIKO, SALOMONS, SEYMONS, BURKENS, CORUA, KAIHATU, KALANGIE, MANDEY, RIKIN,SOPAHELUWAKAN: jullie gezinsbladen, akten, foto’s, etc, blijven uiteraard welkom.

Let op! Je kunt alleen worden opgenomen in de stamboom van jouw stamvader als wij een ingevuld gezinsblad hebben ontvangen. Heb je vragen en of hulp nodig bij het invullen? Neem dan contact op met de projectgroep.

3 gedachten over “19 juli 2022.<br>Ontwikkelingen project Genealogie Toegoe familienamen.”

  1. Jenny Uijttewaal-Wetzel

    Ik weet niet wie de foutieve info verstrekt heeft, maar mijn grootvader Leopold Tomasouw is nimmer getrouwd geweest met Satma Diwangsa. Hij is tot zijn dood getrouwd geweest met mijn grootmoeder Sartinah Raksapernatah. Uit de relatie tussen Tomasouw en Raksapernatah zijn zeven kinderen geboren: Paula, Eddy, Benny, Waldi, Erna, Asti en Rudy.
    Mijn grootvader heeft echter een buitenechtelijke relatie gehad met mevrouw Diwangsa; uit die relatie is zoon Hanni (Hanny) geboren.

    1. Dag Jenny, mijn fout. Namen verwisseld. Gerectificeerd. Goed dat je mij erop wees. Ik ben met een groep van 6 mensen uit Nederland en 5 uit Tugu, Indonesie, met het project Genealogie Toegoe familienamen bezig. Wij zijn bijna klaar met het uitwerken van de genealogien. Helaas ontbreekt de genealogie van Wetzel. Mocht je jouw medewerking willen verlenen om te worden vermeld in het boek, dan hoor ik dat graag. Het boek komt mei 2023 uit. Groet, Fony Kantil

Laat een reactie achter

Scroll naar boven