Nieuwsbrief, 2 september 2023


Nieuwsbrief, 2 september 2023

Achter de schermen wordt nog altijd hard gewerkt aan de monografie Toegoe.

Nu aan de slotfase van het boek

Keluarga Besar Tugu. Verbonden door het verleden. 

De Christen-Toegoenese families en hun nazaten in 

Nederland en Indonesië’

Graag ontvangen wij beeldmateriaal om van het boek een collectief familiealbum te maken. Wij zijn vooral geïnteresseerd in:

1) persoonlijke portretten en groepsportretten. Liefst gesitueerd in de natuurlijke omgeving van de geportretteerde(n) (bijv. in en om huis, tijdens een uitstapje of picknick, op het werk, e.d.)

2) de huizen waarin de Toegoenese families woonden, de plekken waar zij werkten, de directe omgeving en het wijdere landschap die hen dagelijks omringden

3) documenten die op hun leven betrekking hadden

4) objecten die aan hen herinneren

Stuur de documenten  naar rogerheerink@hotmail.com

Heb je vragen over de wijze van aanleveren documenten? 

Neem contact op met Roger.

Vanwege het vertrek van een projectlid, hebben wij ipv mensen persoonlijk te interviewen,  naar een alternatief gezocht. Dat is gelukt.

Inmiddels hebben wij van Yvonne MICHIELS, Marc Kraaijkamp en Eduard Knol een persoonlijk verhaal ontvangen dat een indruk geeft in hun leven als lid van de Toegoe gemeenschap. Je kan tot 30 september jouw verhaal opsturen naar redactie@indischgenealogischerfgoed.nl

Verschillende auteurs werken aan het boek, die naast de genealogieën van de Toegoenese families teksten bevat over de inlandse Christenen in Nederlandsch-Indië, het wel en wee van de Toegoenese gemeenschap door de tijden heen, de krontjongmuziek en de taal van de Toegoenezen.

Ondertussen doen blijven wij ons uiterste best doen om ruchtbaarheid te geven aan het boek. 

Zondag 10 september vertellen George, Ernst, Fony op het evenement van IndoFILMcafe in Nijmegen, iets over hun  geschiedenis en over het boek.

Wij willen nogmaals benadrukken dat het boek gratis is te krijgen, mits je een Gezinsblad hebt ingeleverd en het boek op zondag 3 december komt ophalen.

Wil je voor anderen een boek meenemen? Ook deze mensen dienen te voldoen aan bovenstaand criteria.

Belangrijk is dat jij en voor wie je een boek meeneemt, jullie je VÓÓR 11 SEPTEMBER  INTEKENEN BIJ ERNST CORNELIES. DIT IVM HET AANTAL TE DRUKKEN BOEKEN.

e.cornelies64@gmail.com/+31617468526

Programma boekpresentatie volgt nog.

Scroll naar boven