April 19, 2022
Ontwikkelingen project Genealogie Toegoe familienamen.

VOOR HET HERKENBAAR MAKEN VAN JOUW STAMBOOM IN HET ‘BOEK GENEALOGIE TOEGOE FAMILIENAMEN’, HEBBEN WIJ JOUW (GEZINS)FOTO NODIG.
Stuur een foto naar: redactie@indischgenealogischerfgoed.nl

De familienaam PENDJOL, behoeft weinig introductie.
Bij menigeen is zij bekend. ISARIUS PENDJOL, roepnaam ZARIUS, was voor de Toegoe gemeenschap een man met vele eigenschappen. Zijn vrouw Tinie heeft ZARIUS de halve wereld gevolgd tijdens het uitvoeren van zijn beroep als landbouwkundige of agronoom.
Samen met zijn dochter Lilian-Ann Pendjol heeft ZARIUS meegewerkt aan een schitterende radio documentaire van documentairemaker TANNEKE DE GROOT, ‘TOEGOE, EEN KOLONIALE ERFENIS’. Te beluisteren op www.Toegoe.nl
Befaamd zijn Kim Naomi Pendjol en haar vader Eddy Pendjol. KIM draagt de geschiedenis van haar opa TJEMEN MICHIELS een warm hart toe. KIM en vader delen de kennis over hun geschiedenis graag met u en staan frequent op het podium.

Terug naar de geschiedenis van de familienaam PENDJOL.
De naam van stamvader PENDJOL is tot nu toe onbekend. Wij hopen middels informatie en akten van de huidige generaties PENDJOL’s, hierachter te komen.
Volgens de overleveringen heeft deze PENDJOL, 3 kinderen.
1 MANASJE PENDJOL
2 TINA PENDJOL
3 FRIANA PENDJOL

Nazaten van deze nog onbekende stamvader, dragen naast de naam PENDJOL, ook de namen: ABRAHAMS, CORNELI(E)S, QUIKO.
Wij nodigen de nazaten van de 3 kinderen van stamvader PENDJOL uit om te worden vermeld in hun stamboom door een Gezinsblad ingevuld te sturen naar redactie@indischgenealogischerfgoed.nl
1 . Manasje Pendjol gehuwd met Paulina Cornelies.
2 Tina Pendjol gehuwd met Philip Abrahams
3 Friana Pendjol gehuwd met Frans Cornelis.

Wij informeren jullie graag over de ontwikkelingen van onze analyse naar jullie stamvader PENDJOL.

Nakomelingen van de familienamen TIRAJOH, TAN, ANDRIES, THENU, TENTUA, CORNELI(E)S, ABRAHAMS, BACAS, BRAUNE, HENDRIKS, KANTIL, LAUW, MICHIELS. Jullie Gezinsbladen, akten, foto’s, etc, zijn van harte welkom.

De aankomende weken blijven wij ons richten ons op de volgende familienamen:
Week 8: Abrahams
Week 9: Bacas
Week 10: Braune
Week 11: Hendriks
Week 12: Kantil
Week 13: Lauw
Week 14: Loen
Week 15: Michiels
Week 16: Pendjol✅
Week 17: Quiko
Week 18: Salomons
Week 19: Seijmons

Het overzicht met oorspronkelijke TOEGOE FAMILIENAMEN, wordt aangevuld met (inhuwelijken) familienamen uit de Molukken en Minahasa: BURKENS, CORUA, KAIHATU, KALANGIE, MANDEY, RIKIN, SOPAHELUWAKAN, TENTUA, TOMASOUW.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven