Mei 28, 2022

Maandag, week 22, stappen wij over naar de familienaam KAIHATU.

Net als tante TINONG SEYMONS en haar man, oom JERMIAS LOUPATTY, en tante RIET ABRAHAMS en haar man, oom AUGUS LEWERISSA, zijn tante FRANCIEN DE SOUZA en haar man, oom JOB KAIHATU, in 1950 vanuit PENJAMBON vertrokken naar NEDERLAND. Allen vanwege hun partners, die KNIL militair waren en door de Nederlandse overheid werden gesommeerd ‘tijdelijk’ naar Nederland te worden overgebracht.

Tante FRANCIEN DE SAOUZA stamt af van de tak KANTIL en ABRAHAMS. Haar ouders waren CHARLOTA ABRAHAMS, getrouwd met WALTER DE SOUZA. Haar grootouders waren CLASINA KANTIL en GERRIT FERDINANDUS ABRAHAMS. Tante FRANCIEN was enig kind. Haar moeder CHARLOTA, trouwde later DAVID MESAKH MONIAGA.

Veel is op internet te vinden over oom JOB, die KNIL adjudant was in Bandoeng. Samen met zijn broer JAN, heeft hij in het verzet gezeten ten tijde van de Japanse bezetting in Nederlands Indië. Meer hierover in het boek ‘Verzet in Nederlands-Indië tegen de Japanse bezetting 1942-1945’ en http://getuigenverhalen.nl/interview/interview-16-2

Wie van de 1e en 2e generatie TOEGOENEZEN kent nog de band ‘DE ESMERALDS’ met hun hit ‘BRIGITTE BARDOT’? Oprichters van de band waren de gebroeders VICTOR en FERRY KAIHATU.
De muzikaliteit van de KAIHATU’s zit ook in de genen van de huidige generatie. Onder andere Job Kaihatu
is een begenadigd muziekartiest.
Job Kaihatu https://g.co/kgs/H1mPFB
https://www.sonnysinc.nl/artiest/job-kaihatu/

Wij danken alvast STEFAN KAIHATU voor zijn medewerking aan dit project. STEFAN heeft de stamboom van zijn opa JOB met ons gedeeld. Aan ons om de genealogie van zijn TOEGOENESE oma FRANCIEN te analyseren.

Over de familienaam CORUA zijn nieuwe documenten gevonden, die je later in het boek GENEALOGIE TOEGOE, terugvindt. Wij hopen alsnog Gezinsbladen te ontvangen van de inhuwelijken van de nazaten van stamvader ROBERTUS HUBERTUS CORUA met de namen Andries, Banunaek, Pua, Radjah Gah en Sahupala.
(Helaas is de site van SIGE op dit moment niet goed bereikbaar)
Vraag naar een blanco GEZINSBLAD via: redactie@indischgenealogischerfgoed.nl

Laat een reactie achter

Scroll naar boven