Zonder SIGE geen project Genealogie Toegoe familienamen!

Nu nog op zoek naar een talentvolle schrijver, die het voorwoord in het boek wil schrijven. 

Over een half uur heeft de projectgroep Genealogie Toegoe vergadering. 

Dankbaar, dat SIGE voor ons, nazaten van Toegoenezen*, zich heeft gemeld en het voorstel deed om met medewerking van Toegoenezen, een monografie Genealogie Toegoe, uit te brengen.

3 Bestuursleden, 3 vaandeldragers, die 200% vrijwillig in het project vastbijten en onze geschiedenis wereldkundig maken. Pitbulls, want ze laten het project niet meer los. Helaas zonder Rob Mostert, bestuurslid vang het 1e uur.

Soms sta ik even stil bij al het werk die zij verzetten en het succes die het boek Genealogie Toegoe gaat krijgen.

Een gigantische klus. Een investering in tijd en energie. Niet in geld uit te drukken. Dankbaar, dat hun partners en kinderen hen steunen.

Misschien dat wij, Toegoenezen, ons daar niet bewust van zijn.

SIGE zorgt belangeloos voor een naslagwerk, waar jij en ik later dankbaar voor zullen zijn. Dat wij dan gaan beseffen dat wij met elkaar een prachtige geschiedenis delen, een bloedband hebben en 1 familie zijn.

Nu beseffen wij ons dat (nog) niet.

Maar straks…later. 

Als het boek is gedrukt en jij en ik onze namen èn die van onze voorouders lezen, pas dan worden wij bewust van de inzet van SIGE.

Voor SIGE een diepe buiging.

*Wij gebruiken de term Toegoenezen, omdat de genealogie teruggaat naar de Christelijke gemeenschap in Toegoe, gesticht door Melchior Leydecker in 1678. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven